Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

POSA QUE M'HAN DEMANAT QUE PARLI D'OBAMA....

perejoanpons | 11 Novembre, 2008 16:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Fa uns dies, una persona pròxima em va demanar que dedicàs algunes línies al nou president nord-americà Barack Hussein Obama. I jo crec en canvi que tenim amb aquest elecció una oportunitat històrica per parlar d'Europa, del continent que volem, i del que no volem, lògicament, per a les generacions futures que viuen al nostre continent. Uns líders d'un continent que el 15 de novembre seran convidats a la cimera financera mundial, per cert es celebrarà a Washington, i que pilotarà el president Bush. En un moment d'eufòria per Obama, això de parlar d'Europa sona molt poc sexy vist els temps que corren i que no hem estat capaços de comptar amb una Constitució europea, ni tan sols en versió light. Però si volem seguir el nou lideratge que sembla recuperat, almenys de moment, de la primera potència, ens toca anar per feina. Non ens queda temps a perdre. Europa ha de ser la nostra primera prioritat en els pròxims anys davant el que sembla que ve, un lideratge mundial de l'altre costat de l'Atlàntic. Tots ho sabeu, per separat som petits nans insignificants, però si econòmicament necessitam estar units davant la crisis i ja tenim un espai guanyat de gegant, el nostre momentum polític i geoestratègic s'ha de replantejar ara que l'amic nord-americà "pensa de nou en gran" i torna, com sembla, a voler ser el referent mundial en aspectes diversos com la construcció del futur model financer, el model geoestratègic pel planeta o el canvi climàtic. En aquests dos camps, ho hem de construïr gairebé tot. Ara és un bon moment per fer-ho. Tenim unes eleccions europees al 2009. Hem de parlar de l'Europa que volem pel futur davant els nous reptes globals que Obama tan bé ha sabut presentar a la societat americana: o fem un canvi de 180 graus, o el model que tenim s'enfonsa. I ja no val mirar només a la crisi o a Irak. Es tot el model que s'ha de revisar, que s'ha de reinventar. I els ciutadans ho han entès sembla. Veurem si Europa és capaç de reinventar-se com ho ha fet en vuit anys un país, que si va ser capaç de mentir davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides abans de la invasió d'Irak, ara ha estat capaç, en un exercici de democràcia admirable, de provar a capgirar la història d'una nació que té en la seva revolució un dels fonaments de la nostra societat actual. Bona sort Obama, la necessitaràs. I bona sort petita Europa...et farà més falta que mai.

Comentaris

Bàrbara

Obana i Europa

Bàrbara | 13/11/2008, 15:00

Estimat Pere Joan, era evident que una persona com tu havia d'escriure alguna d'Obama.Però com tu, també crec que és més important que parlem d'Europa, i sobretot de quina Europa volem.

jose

Re: POSA QUE M'HAN DEMANAT QUE PARLI D'OBAMA....

jose | 13/11/2008, 15:14

De que europa vamos a hablar mas que de las burocracias, los dineros en inventos ineficientes, viajes inutiles, proyectos que no van a ninguna parte, reuniones y comilonas varias, asesores de favor y de la corrupción en los círculos de poder, etc.

Sin ir mas lejos, Pere Joan Pons tendria que revisar con cierto mimo (si es que no lo sabe ya) como y a quien se dan los concursos públicos de tu competencia, y quizás, en lugar de hablar de Europa, Bush u Obama, se podria dedicar un par de lineas a la forma en que se malgastan los dineros públicos en mallorca en este mismo año, que nos cae mas cerca.

Te dejo mi email por si te interesa que te de detalles. Mas que por que no se sepa, porque la publicidad de estos hechos hace que se politice todo y, cuando esto ocurre, ya no hay forma de aclararlos.

Un saludo.

pere joan pons

a jose

pere joan pons | 13/11/2008, 17:11

En primer lloc, estic en desacord
profund amb l'argumentari al voltant d'Europa que fa Jose. Pero aixo es un tema menor.
Crec que les insinuacions que fa Jose al seu post son un atac greu a la institucio
a la que represent, que es el Consell de Mallorca, al seu funcionament administratiu i de contractacio,
i a mes a tots els seus funcionariss, que son els que hi treballen dia
a dia, als que posa en dubte en el
seu post. També a mi, lògicament.

Les administracions pu
bliques tenen uns mecanismes de control que permeten a qui no estigui d'acord amb una decisio de contestar-la per la via administrativa, i si escau tambe judicial. Per tant,a mes de demanar-te que demanis disculpes per les insinuacions a un post personal, et de
mano que qualsevol queixa formal que puguis tenir es faci mitjancant els canals que posa a l'abast l'administracio, i no un simple post anonim a un
blog personal en el que parlo i reflexiono del que m'agrada i m'apassiona.

jose

Re: POSA QUE M'HAN DEMANAT QUE PARLI D'OBAMA....

jose | 14/11/2008, 07:04

El post no es anónimo. Y la direccion de correo existe y es la que utilizo normalmente. La he puesto así porque a veces me equivoco y me puede mas el deseo que la realidad.

Veo que no es el caso, porque no te interesa que hay de cierto en lo que digo, sino conservar lo que, seguramente, te ha costado mucho esfuerzo conseguir.

Pero me he equivocado y por eso pido disculpas, en primer lugar a mi mismo. Por iluso.

No digo en mi post mas que algo que es algo mas que vox populi, algo que aleja a los ciudadanos de los profesionales de la política, que no es otra cosa que la constatación de la divergencia (seguramente intencionada) entre lo que se dice y lo que se hace.

Me temo que este es tu caso. Y por eso pido disculpas porque, ciertamente, me he equivocado al creer, al tener un mínimo atisbo de duda y decirte aquello que es normal en la calle para que lo sea también en las moquetas que frecuentas.

No hago insinuaciones, porque los tribunales se llenan estos días de hechos probados y son portadas de periódicos todos los días. Y lo que es peor, esos hechos nunca podría haberse realizado sin la anuencia o el silencio de los funcionarios de esos departamentos encargados de dar el visto bueno, que, por supuesto, siguen en sus cargos, asi que, control, control, no se donde lo has visto, porque no aparece por ningún lado.

Y así sigue (y seguirá) porque no interesa escuchar.

Los mecanismos de control de la administración, permíteme que te diga que solo sirven para subyugar al ciudadano, en eso si son eficaces.

Hay una cosa en la que si tienes derecho a disculpa y esa es la intención última, la mas importante, de este comentario:

Un blog es un diario personal, un espacio donde la intimidad que cada uno quiere exponer, sale a la luz y se comparte con el mundo. No debí utilizarlo para otra cosa y en eso tienes mas razón que un santo.

Aunque a veces, ese error puede ser atribuible a la imposibilidad que el ciudadano tiene para contactar con el político, pero evidentemente un blog no es el mejor medio para hacerlo.

Aunque a veces, sea el único.

Un Saludo

pere joan pons

a jose

pere joan pons | 14/11/2008, 10:04

Gràcies en primer lloc pels comentaris.

Però repeteixo, un blog no és un lloc on una persona té llibertat sense límits.

Que hi ha casos que estan als diaris ningú no ho nega, i jo menys, però del teu post anterior hi havia insinuacions greus per a tot un col.lectiu i per tota la institució d'aquest mateix any, cosa que no puc acceptar.

Jo, per la meva banda, crec en el servei públic, crec en els controls de l'administració i en la Justícia. I per tant, no crec en la subyugació del ciutadà per part de l'administració. Per això cada quatre anys la podem canviar.

M'interessa escoltar, i sempre que vulguis, no només tens les portes obertes d'aquest blog, sinó del meu despatx al Consell de Mallorca.

Salutacions,

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb