Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

De Portishead i de coses que m'agraden: De Lee Ufan, Richard Serra i Cristina Iglesias, però sobretot, de Chillida

perejoanpons | 17 Juny, 2014 15:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Cada vegada que vaig a Madrid intent acostar-me al museu Reina Sofia. Ara ja sabem que de la monarquia millor no hi estar-hi molt al cas, però la realitat és que m'agrada l’escultor Richard Serra, i sempre que puc, vaig a veure les escultures enormes que hi ha a la planta baixa. Fa temps, en el 1997, el mateix any que Portishead va fer el seu conegut concert a New York, vaig visitar el Guggenheim i vaig descobrir Cristina Iglesias. En sóc fan, i la segueixo. M'agrada la seva "grandeur" a l'hora del seu art, de les seves escultores que me semblen gegantines. Vaig viatjar a Corea i Japó ja fa molt de temps i no vaig poder veure res de Lee Ufan, que ara es pot veure a París. De París me quedaré sempre amb l'exposició de Chillida, el referent, un gran entre els grans.

Ara que han passat les europees, lectures

perejoanpons | 02 Juny, 2014 11:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Les europees ja queden enfora, ara està de moda abdicar. Hi haurà primàries per a poder elegir monarca, o anirem a altres modus institucionals? Mentrestant, recomanacions. Tres lectures. La primera, la del capital de Piketty. No tenc el plaer de comptar amb el llibre, però és segurament el llibre més mediàtic dels darrers anys. I això que parla del...capital! Recoman l'inici del darrer llibre de Pierre Lemaitre (Au revoir là-haut). Fa que pateixis el dolor igual que els soldats de la primera guerra. Un gran narrador. I per acabar, Ulrick Beck, el millor llibre segurament sobre l'Alemanya europea que ens ha tocat patir. Una meravella de lectures.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb