Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Rescats, crisi, geriàtrics i el producte Houllebecq

perejoanpons | 20 Agost, 2012 11:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Ara mateix hom sofreix la calor com pot. A mi me passa millor amb la música en mp3 de Bill Evans i amb llibrets com el darrer producte Houllebecq. La carte et le territoire ha guanyat el Goncourt i això encara m'ha tornat a convèncer per tornar a llegir a aquest calculat irreverent que es converteix en el seu darrer llibre en el protagonista principal secundari. Sobre Houllebecq hi ha sempre debat al voltant del que fa, però hi ha una cosa que per a mi destaca. Ofereix un univers personal des del seu primer llibre d'aquest continent en decadència, segons ell, que és el nostre i que està capitanejat per una societat i un país com França que no se n'escapa. I crida l'atenció el darrer llibre perquè al meu parer confirma el pessimisme europeu. Si Bauman escriu que la construcció europea és una aventura que depèn de nosaltres, en la ficció houllebecquiana el nostre continent té el futur escrit. Som un espai destinat a oferir serveis als rics indis o xinesos després de tancar amb el nostre passat industrial. Estam destinats a ser un geriàtric turístic al servei dels rics emergents i poca cosa més, almenys així es dibuixa la França futura. Davant per tant els rescats que arribaran tenim un brillant futur si imaginam un model semblant, vist que vivim tant i tant del turisme. Serveis low cost als nous turistes emergents empastissats o no de tones de ciment, això ja depèn de nosaltres, i també depèn de nosaltres que ells contribueixin a la sostenibilitat del nostre model que alguns creuen inesgotable.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb