Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

El FMI està de conya, no?

perejoanpons | 26 Gener, 2012 11:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Ahir em vaig descarregar el darrer informe dels amics (?) del FMI. La veritat, em sembla que són realment de cine aquests informes. Durant mesos ens han renyat per un dèficit excessiu, i per tant ens han exigit mesures draconianes de contenció de les despeses a Europa, i també a ca nostra. Aquí hem parlat de contenció fins i tot en la sopa. 

Res de polítiques anticícliques, res d'estímuls, res de res però de res. I ara ens diuen que anam a la recessió.

La sorpresa, en el darrer document. Ni mea culpa ni res. Ara hem de canviar el rumb, perquè clar és que això tremola i anam a l'abisme. Poca broma aquests de l'FMI. No els ha bastat enfosar els països en desenvolupament, ara volen acabar també amb nosaltres amb les seves receptes. Però sembla que se n'han adonat a temps. I venga, a escriure tot el contrari del que han dit fins ara.

I jo, sincerament, fins els nassos d'aquest tipos. Però és que és molt gros el que han escrit en el darrer document: The most policy challenge is to restore confidence and put an end to the crisis in the euro by supporting growth, while sustaining adjustment.

Supporting growth? En fi. Aquesta setmana Lenin és la portada del The Economist. Ganes me fan de.....

Torna Hollande, o torna Mitterrand?

perejoanpons | 24 Gener, 2012 10:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Diu Eric Hobsbawn que l'esquerra tracta de solucionar problemes del segle XXI amb receptes del segle XX. Mira per on, el senyor Hollande acaba de començar la seva campanya inspirant-se en François Mitterrand, i sembla que vol solucions per resoldre els problemes del segle XXI, però ho fa inspirant-se en els líders del segle passat. Curiós, almenys. Mentrestant, aquí, els telespectadors del segle XXI assistim a les pel.lícules que ens fan recordar el XX. The artist, jo pecador irreverent, la consider un bon entreteniment que no aporta res de res al panorama actual del món del cinema, més que el retorn a allò que ja no és. Chaplin que hagués dit d'aquest film? La meva bona notícia de la setmana. L'atena de la TDT s'ha espatllat, i me n'he adonat que no val la pena reparar-la.

Coses que passen i que tenen importància

perejoanpons | 03 Gener, 2012 12:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

No, no em refereriré a alguns ridículs dels darrers dies que surten en els diaris. Sinó a coses que passen i que tenen importància. Primer, a la sala Augusta passen coses importants i que no arriben sovint. Em referesc al film Le Havre. També aquests dies he estat fins tard llegint Los enamoramientos, de Javier Marías. Reconec que enganxa, encara que no tenc clar si és una d'aquelles coses amb importància. Quan acabi ho dic. Això, Hertha Müller si que ems embla una de les coses d'importància entre les meves dèries de l'any que ha acabat. Altres coses, hi ha persones que comencen a entendre que austeritat condueix a recessió i a pèrdua de qualitat de vida. I mira que fa temps que hi ha autors importants que ho diuen que anam cap a un suïcidi. Un tal Krugman ho repeteix des de fa mesos. Hi ha algú per Bruse.les que escolti? Algú per Bonn? Més coses. Aquest nadal, el 25, horabaixa amb Sam Peckinpah i The wild bunch. Cony, quin film més extraordinari i més revolucionari. Altres coses importants. La llista musical del 2011 dels Inroks, la meva revista de capçalera musical, porta entre els millors el disc de Tom Waitts, i també de Feist. El món encara va bé. I a més, com recorda el New Yorker, Leonard Cohen treu disc a finals de gener. I tot acaba bé, amb Bill Evans, segurament una de les joies infinites que encara podem escoltar. Bon any, bona crisi.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb