Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Grècia, Merkel, Itàlia, Prima de Risc, Eurobons, G-20, crisi, Rajoy, canvi i ja no record que més

perejoanpons | 21 Novembre, 2011 11:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

He deixat d'escriure dos mesos, de forma voluntària, mentres observaba com les coses anaven donant voltes. I mira per on, encara que et baixis del tren, segueixen girant i mentrestant m'he comprat el tercer volum de 1984 de Murakami. Conclusió, no esperis que el món giri sense tu, millor tracta de fer-lo girar en la mesura del que puguis. 

Mentres observaba el món em reafirm: sembla un com si estàs en una projecció repetida i repetitiva de Il Gatopardo. Tot sembla que ha de canviar, i després no canvia res. El millor exemple, la resposta europea a la crisi. Una boutade lampedusiana aquesta Europa. Per això he vist recentment Margin Call, una obra mestra per comprendre el que ens passa avui en el món occidental. Un món circular que es menja la coa sense escapatòria....I en el que ningú en té responsabilitats. Com diu Krugmam, el col.lapse és positiu. Tal volta sigui necessari el col.lapse europeu. De moment, anam pel bon camí.

Grècia, Merkel, Itàlia, prima de risc, Eurobons, g-20, crisi, Rajoy, canvi, i ara ja no record res més. Però supòs que seguirem sentint la musiqueta de la crisi una bona temporada. I això ho ha resumit molt bé un amic meu recentment. D'aquí poc farem com els japonesos. No parlarem de sortir de la crisi, conviurem amb la crisi i ja està. Perquè ningú no té receptes màgiques, i per tant el que hem de fer és aprendre a viure amb ella.

Ara veurem si surt la fada de la confiança a veure si canvià aquest món lampedusià. A veure.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb