Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Lectures d'agost (I)

perejoanpons | 31 Juliol, 2010 07:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui no els recomano el Financial Times. No. Em toca proposar una de les meves debilitats. Un poeta persa i una ciutat, Ispahan.Vagin a Llibres Mallorca, hi vaig veure l'obra l'altre dia. Jo els vaig comprar fa molt de temps a una llibreria de segona mâ a Ginebra. Cerquin els Quatrains d'Omar Khayam. Una meravella del segle XI. Una de les meves debilitats. Trobaran Omar Khayam també a l'obra Samarcanda de Malouf. Bona lectura d'agost.

"I love Mallorca", un exemple de més marca, més promoció de Mallorca, sense menjar territori

perejoanpons | 30 Juliol, 2010 08:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Fa pocs dies vaig posar a l'abast, mitjançant aquest blog, un article del Financial Times que parlava de les Balears com una comunitat en la que tothom, segons l'article, sembla estar d'acord en que s'ha de potenciar la marca, i alhora preservar el territori com a combinació d'èxit. Un exemple d'iniciatives per promoure la marca "Mallorca" la podeu trobar a Facebook. Cercau "I love Mallorca" i trobareu l'impacte d'una iniciativa modesta. Ja hi ha més de 3.000 persones en xarxa al voltant del "I love Mallorca". Són Manerse innovadores de fer marca, sense haver d'anar a altres continents. I en lloc d'estrelles planetàries, basta un simple avatar, Mar Paraíso, per enxarxar a la gent d'aquí i de fora. PD: La foto és d'uns banys termals de Budapest, al voltant del 2007.

Desenvolupar més marca amb menys destrucció del territori, claus del futur per Mallorca

perejoanpons | 29 Juliol, 2010 08:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

El 10 de juny passat el diari Financial Times dedicava un especial a l'Estat espanyol, lògicament centrat en l'economia. Mark Mulligan, el corresponsal del diari, dedica una peça especialment a les Balears. Després de diverses entrevistes amb empreses, administracions públiques i societat civil la conclusió de futur m'ha semblat absolutament encerteda i per això he decidit copiar-la aquí amb el permís del Financial Times. "Necessitam desenvolupar la nostra marca, més que el nostre territori". Així acaba l'article, del que poso aquí el link.Si no hi podeu accedir tal volta sigui perquè us heu de donar d'altra al web del FT. Bé, la foto la vaig fer jo a una illeta de Thailandia...

Jo també hagués votat contra el toros

perejoanpons | 28 Juliol, 2010 10:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Acaba de votar-se al Parlament de Catalunya la prohibició dels toros a Catalunya. Hi ha hagut llibertat de vot, i tres diputats del PSC han votat per la prohibició. La meva enhorabona. Jo també hagués votat amb ells. Per altra banda i respecte als bous de la foto, no hi ha por, aquests bous no els prohibiran. Circulen de tant en tant per les carreteres de Niger.

Slow food, economia sostenible, Carlo Petrini i Jeremy Rifkin, una conversa pel futur

perejoanpons | 26 Juliol, 2010 10:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

                                      A principis del mes de juny, gràcies al diari La Repubblica, vaig llegir-me aquesta conversa entre Jeremy Rifkin i el fundador del moviment Slow Food, Carlo Petrini.

He trobat aquests dies, després del fòrum Social XXII, una traducció en la llengua de Shakesperare de la conversa el que us còpio avui, però val realment la pena.

Bona lectura

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb