Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

¿Perquè les crisis sempre tornen?

perejoanpons | 16 Febrer, 2010 17:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Bon títol el que ha triat el senyor Paul Krugman, premi Nobel d'Economia al 2008 i columnista habitual del New York Times, per tornar a editar un llibre que va publicar després de la gran crisi asiàtica de la darrera dècada del segle passat.

I la veritat és que l’exercici li ha sortit bé. Amb un llenguatge ben senzill ens explica, per tots aquells que no som experts del mon econòmic, les bases de l’oratge actual, que ara, amb la situació de Grècia, ha posat a la vella Europa encara més al centre de la tempesta.

Grècia ens ha ensenyat que no només està en joc el futur de la nostra economia, sinó també el concepte de sobirania dels Estats. Un aspecte ben sagrat i ben tabú per molts dels països que ens envolten, especialment els que encara creuen en passats de grandeur imperial ja ben estantissa.

M’agrada que passi bona part del llibre comparant les successives crisis, com la japonesa, amb un exemple real de finals dels anys setanta, el del fracàs d’una cooperativa de treballadors del Congrés dels Estats Units que feien cangurs entre ells per millorar el funcionament comunitari.

Va ser una fracàs....i les causes del perquè serveixen a Krugman d'exemple esclaridor d'una crisi que ara vivim i que alguns gurús, com Paul Bernanke, van dir a la meitat dels noranta que mai tornaria a repetir-se. Igual que al final dels 50 i 60....

Són llibres que ens fan fàcil entendre perquè el que ha passat a Wall Street ha acabat amb la tranquil.litat del que els nord-americans anomenen Main Street. L’economia del carrer, el que ens passa a tots de manera quotidiana.

I per això basten exemples accessibles. A veure si així no tornam a topar amb la pedra de sempre.

A veure....

 

 

El Consell de Mallorca posa a disposició la versió en català de l'eina de correu Zimbra

perejoanpons | 13 Febrer, 2010 10:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

El Consell de Mallorca utilitza a nivell corporatiu des de ja fa més d'un any l'eina de correu i agenda col.laborativa Zimbra. Enfora queden els temps de l'outlook.

Caminam envers projectes oberts i lliures. Ara ja tenim en preparació el projecte de passar a programari lliure tota la institució, i també treballam en una Intranet que va en la mateixa direcció.

Respecte a l'eina Zimbra, som la primera institució que l'hem adaptada en la seva versió en català.

Per tots aquells que vulguin fer servir l'eina, a la que tots podeu accedir, en la nostra llengua, només ens heu de fer arribar un correu i us farem arribar la versió actualitzada en català.

Per tant, aquí va: pjpons@conselldemallorca.net

 

 

Ja som 15.000 usuaris de wifi...

perejoanpons | 11 Febrer, 2010 07:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Avui torno a escriure per felicitar als ja 15.000 usuaris dels serveis wifi que el Consell de Mallorca té funcionant des de fa ja gairebé més d'un any i mig. Ja tenim 20 punts i un creixement espectacular de connexions a les tres estacions de tren més importants de Mallorca.

Un bon exemple de cooperació entre administracions, gràcies al Consorci de Transports de Mallorca i a la conselleria de Mobilitat, treballam a espais compartits i també només del Consell.

Crida l'atenció la mobilitat dels usuaris, la utilització que fan en funció del llocs de connexió -ús intensiu a les biblioteques de La Misericòrdia, curt i poc intensiu als espais de trànsit com l'estació Intermodal.

Wifi vol dir mobilitat. Aquesta mobilitat que ve i que portarà de forma individual el coneixement a tot arreu.

Serem mòbils o no serem....

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb