Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Internet, Itàlia i el passeig del Born el pròxim dissabte

perejoanpons | 09 Desembre, 2009 14:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

 

El  cap de setmana passat, Itàlia ha estat l’escenari d’una manifestació contra el model que Berlusconi ha imposat aquest darrers anys. El “viola” ha estat el color que ha marcat les manifestacions i, Internet i les xarxes 2.0, el fil conductor per sortir al carrer. Resultat: via Internet, més d’un mil.lió de persones a les places de Roma. I malgrat això, alguns mitjans italians com el Corriere della Sera han fet de la protesta una causa menor. Gran error, al meu parer.....A més el PD que va parir Veltroni no ha adherit a la jornada, ni a les protestes, malgrat que alguns dels seus dirigents hi van participar a títol personal.

A Mallorca està programat pels pròxims dies un acte molt similar, espontani, previst al passeig del Born el pròxim 12 de desembre. No entro a valorar el contingut de la manifestació, que em sembla si més no, un exercici de sanitat democràtica que ens fa falta més que mai en les societats post-industrials.

Però el que més m’interessa de la manifestació és el mitjà que s’utilitza per convocar-la: Internet. Barack Obama va ser el pare de les grans mobilitzacions socials via la xarxa, i ara van sorgint accions que neixen de la interacció que permet la web. La lectura és doble pel proper dissabte.

Atenció, no només és un missatge contra la corrupció l’acte de dissabte, sinó també un missatge per tots aquells que ignoren els canvis de la xarxa: les societats canvien, gràcies a la web, les formes d’organitzar-se i estructurar-se, de participar i de canviar el món. I ho fan gràcies a la velocitat de canvi que permet Internet. Per això, manifestacions com les de dissabte passat a Itàlia i la del passeig del Born del pròxim cap de setmana mostren que les TIC estan portant canvis tant profunds al nostre dia a dia que encara ningú no sap a on serem en dos, tres o quatre anys. Però hi ha una cosa clara: aquests canvis no es poden ignorar: el que no ho entengui o no faci cas del que està passant a la xarxa, quan vulgui reaccionar, el tsunami del 2.0 ja li haurà passat per damunt.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb