Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Una tarda amb Bill Clinton (i) i les tres U

perejoanpons | 02 Abril, 2009 17:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Bill Clinton sembla tenir molt clar els reptes que tenim al davant. El fet de ser ex-president ajuda. Aquesta tarda, al Parlament Europeu, ens ha explicat la seva teoría de les 3 U en la llengua de Shakespeare. Estam davant un món que bàsicament és:

-Profundament injust (unequal)

-Profundament inestable (unstable)

-Profundament insostenible (unsustainable)

Si es vol donar una resposta global desde el món progressista als problemes actuals i a la crisi social que ens envolta, s´ha de donar resposat a aquests reptes. No ho sembla, però s´aplica beníssim a la nostra petita illeta al bel mig de la globalització.

Si és vol donar resposta a la crisi, hem d´investir en polítiques que permetin canviar la situació injusta, la situació inestable, el planeta insostenible.

Molt simple: investiu governs en polítiques socials que crein llocs de feina que siguin sostenibles, facin el planeta més just, i per tant el faran més estable.

Passau de bones intencions, especialment en relació al canvi climàtic, a canvis pràctics.

I finalment, si has llegit aquest article, tu què pots fer per aportar canvis reals dins el marc de les tres U? Actúa, i seràs un actor que ha ajudat a superar els reptes de les 3 U.

Ho diu Bill Clinton: als progressistes només ens demanen al Govern quan els altres han fet la trencadissa.... Per tant, prova que pot catalitzar canvi.

Paraula de Bill Clinton...I demá, veurem que diu Pascal Lamy... 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb