Això no és un blog! Pere Joan Pons Sampietro

Idees, intercanvi, crítiques, propostes, i un poc de tot. Un lloc lliure de reflexió i d'opinió. Perquè les idees no es perdin pel camí....

Queden cinemes a Palma?

perejoanpons | 31 Març, 2009 20:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

El diumenge a la nit, amb un amic, vam anar els dos junts en solitari a veure una excel.lent pel.lícula al Metropolitan. No vull parlar de RAF, us convido en canvi a passar dues hores i mitja a un dels cinemes dels que ja no queden a Palma. I es que quan vam entrar a la sala, just al passadís a la dreta hi ha un conjunt de fotos que em van esgarrifar. La llista és llarga: Born, Capitol, Lumiere, Hispania, Bingo Balear, Teatre Principal, Rialto, etc. 

Em vaig quedar perplexe, i no em va sorprendre. A la sala, només erem tres persones. Tot un cant de la ciutat i dels seus habitants, que ens hem enamorat més dels multicines amb aparcament que en la vertader esprit del cinema.

Una batalla perduda? Ja fa temps, sense dubte. Quan non en quedi cap ni un, després alguns ens recordaran que macos eren aquells cines. Com sempre.....

 

 

¿Cap a la política 2.0?: El nou portal InfoMallorca.net

perejoanpons | 06 Març, 2009 18:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Fa unes setmanes, l'expert en comunicació política Antonio Gutiérrez-Rubí va venir a Palma i ens va advertir que el mode de fer política de forma clàssica s'està acabant. Gutiérrez-Rubí ens va recordar que cada vegada hi ha més ganes de fer política -basta veure la mobilització per la campanya d'Obama a la Web-però que són ja les xarxes socials les que lideren moviments de control, de transparència, de creativitat, de fiscalització que funcionen amb poc més que un click. La cultura política 2.0 ens va venir a dir, és una revolució en la que la gent que vol fer política la pot fer cada vegada més, i més intensament, perquè la xarxa ho permet. I sense intermediaris..... Avui, al Consell de Mallorca, hem fet una passa més en el concepte de política 2.0. Pensam que no només compta a un portal d'informació oferir la millor informació de la que disposa la institució. Això és fonamental, pero ja no és el més important. Hem creat una eina, el nou portal d'informació turística InfoMallorca.net, que ja "de facto" no és nostra, que no ens "pertany" més. Es una eina que pertany a la "comunitat virtual que viatgi per l'illa, que tengui coses que contar de la seva experiència, bona o dolenta", que a partir d'ara serà la que decidirà els seu format de viatge en funció del hagi fet un altre viatger amb una altra experiència, que a més farà els seus itineraris, les seves valoracions, i que crearà una riquesa i una valor afegit a partir de les seves pròpies experiències "a la carta" que ens contin a través d'aquest portal del seu viatge a Mallorca. Es pot crear un efecte multiplicador, i sense més necessitat que les experiències de les xarxes socials. Us hi convido a participar, tant al portal web d'InfoMallorca com l'agenda de Mallorca
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb